Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Αρχική σελίδα"

Από Φυσικό wiki
Πήδηση στην πλοήγησηΠήδηση στην αναζήτηση
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
 +
== Καλώς ήρθατε ==
 +
 +
Το, γνωστό σε αρκετούς φοιτητές του Φυσικού Αθήνας, site "του Ecuador" ξεκίνησε ως προσπάθεια να συγκεντρωθεί υλικό και πληροφορίες χρήσιμες για τους φοιτητές πριν από 15 χρόνια (Μάρτιος 1999). Η τελευταία ανανέωση ήταν το 2003, λίγο αφού είχα αποφοιτήσει (και αποδημήσει).
 +
Τυχαία πρόσεξα πως ακόμα και σήμερα, πάνω από μια 10ετία αργότερα, οι σελίδες για το Φυσικό έχουν περί τις 150 επισκέψεις/μήνα. Σε περίπτωση που δεν πρόκειται για μανιακούς αρχαιολόγους του internet και όντως υπάρχει ανάγκη για κάποιο χρήσιμο site πέραν του facebook για να συγκεντρώνουν πληροφορίες οι φοιτητές, σκέφτηκα να αφιερώσω λίγο χρόνο και να μετατρέψω τις σελίδες σε wiki.
 +
 +
Βλέπετε το αποτέλεσμα. Συνδεθείτε με ένα δωρεάν λογαριασμό και προσθέστε τις γνώσεις σας στο Φυσικό wiki. Και ο Ecuador (ή Δημήτρης αν προτιμάτε), αν υπάρξει ανταπόκριση θα φροντίσει να υπάρχει πάντα τεχνική υποστήριξη και ό,τι άλλη βοήθεια χρειαστεί.
 +
Όσοι έχουν δοκιμάσει να επεξεργαστούν τη wikipedia, ξέρουν πολύ καλά τι να κάνουν. Οι υπόλοιποι μπορούν να [[Βοήθεια:Επεξεργασία|μάθουν]]. Σε σχέση με τη wikipedia, υπάρχουν κάποιες αλλαγές (εκτός από την εμφάνιση). Για παράδειγμα στο κάτω μέρος κάθε σελίδας υπάρχει ενσωματωμένο το σύστημα Disqus για να μπορείτε να συζητάτε (με ξεχωριστή συζήτηση ανά σελίδα). Επίσης μπορείτε να ανεβάζετε αρχεία pdf και zip (έως 8MB).
 +
 +
Εάν έχετε κάποια γενική πρόταση ή παρατήρηση για τον ιστότοπο, μπορείτε να γράψετε στις [[Προτάσεις]]. Αλλιώς μπορείτε να στείλετε email στο physics παπάκι ecuadors.net.
 +
 
{{:Κανόνες}}
 
{{:Κανόνες}}
  

Αναθεώρηση της 19:44, 10 Μαρτίου 2014

Καλώς ήρθατε

Το, γνωστό σε αρκετούς φοιτητές του Φυσικού Αθήνας, site "του Ecuador" ξεκίνησε ως προσπάθεια να συγκεντρωθεί υλικό και πληροφορίες χρήσιμες για τους φοιτητές πριν από 15 χρόνια (Μάρτιος 1999). Η τελευταία ανανέωση ήταν το 2003, λίγο αφού είχα αποφοιτήσει (και αποδημήσει). Τυχαία πρόσεξα πως ακόμα και σήμερα, πάνω από μια 10ετία αργότερα, οι σελίδες για το Φυσικό έχουν περί τις 150 επισκέψεις/μήνα. Σε περίπτωση που δεν πρόκειται για μανιακούς αρχαιολόγους του internet και όντως υπάρχει ανάγκη για κάποιο χρήσιμο site πέραν του facebook για να συγκεντρώνουν πληροφορίες οι φοιτητές, σκέφτηκα να αφιερώσω λίγο χρόνο και να μετατρέψω τις σελίδες σε wiki.

Βλέπετε το αποτέλεσμα. Συνδεθείτε με ένα δωρεάν λογαριασμό και προσθέστε τις γνώσεις σας στο Φυσικό wiki. Και ο Ecuador (ή Δημήτρης αν προτιμάτε), αν υπάρξει ανταπόκριση θα φροντίσει να υπάρχει πάντα τεχνική υποστήριξη και ό,τι άλλη βοήθεια χρειαστεί. Όσοι έχουν δοκιμάσει να επεξεργαστούν τη wikipedia, ξέρουν πολύ καλά τι να κάνουν. Οι υπόλοιποι μπορούν να μάθουν. Σε σχέση με τη wikipedia, υπάρχουν κάποιες αλλαγές (εκτός από την εμφάνιση). Για παράδειγμα στο κάτω μέρος κάθε σελίδας υπάρχει ενσωματωμένο το σύστημα Disqus για να μπορείτε να συζητάτε (με ξεχωριστή συζήτηση ανά σελίδα). Επίσης μπορείτε να ανεβάζετε αρχεία pdf και zip (έως 8MB).

Εάν έχετε κάποια γενική πρόταση ή παρατήρηση για τον ιστότοπο, μπορείτε να γράψετε στις Προτάσεις. Αλλιώς μπορείτε να στείλετε email στο physics παπάκι ecuadors.net.

Κανόνες

Οι αρχικές ρυθμίσεις του wiki είναι αρκετά "ανεκτικές". Μπορεί οποιοσδήποτε θέλει να δημιουργήσει λογαριασμό και να επεξεργαστεί σελίδες, να ανεβάσει αρχεία και να γράψει σχόλια στο Disqus τα οποία εμφανίζονται αμέσως (χωρίς έγκριση).

Για να διατηρήσετε τη δυνατότητα επεξεργασίας του wiki και γενικά για να το διατηρήσουμε αρκετά "ανοικτό", παρακαλείστε να ακολουθείτε τους κανόνες, οι περισσότεροι από τους οποίους βασίζονται σε κοινή λογική.

  • Απαγορεύεται κάθε είδους υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό περιεχόμενο. Απαγορεύονται και κάθε είδους διαφημίσεις.
  • Οι πληροφορίες και τα σχόλια σε κάθε σελίδα πρέπει να είναι εντός θέματος. Αν θέλετε να βγείτε εκτός θέματος, ανοίξτε άλλη σελίδα με το θέμα που σας ενδιαφέρει.
  • Προσπαθήστε να ακολουθείτε το φορμά/λογική που έχουν ήδη οι σελίδες, δηλαδή προσπαθήστε να διατηρήσετε κάποια ομοιομορφία.
  • Μην ανεβάζετε αρχεία άσχετα ή αρχεία που έχουν copyright χωρίς άδεια. Γενικά χρησιμοποιήστε την κρίση σας. Π.χ. αν ένας λογικός καθηγητής ζητήσει να μη δημοσιευτούν θέματα για κάποιο λόγο, σεβαστείτε το.
  • Αν προσθέσετε μια νέα πληροφορία, βάλτε στο τέλος ~~~~ (τέσσερις περισπωμένες - σημαίνει υπογραφή), ώστε να ξέρουμε χρόνο προσθήκης και όνομα.
  • Μην προσθέτετε σημαντικές πληροφορίες στα σχόλια Disqus, αφού δεν είναι σίγουρο πως θα "μείνουν" (το σύστημα Disqus δε βρίσκεται στο server του ecuadors.net). Αντιστρόφως, μη βάζετε ερωτήσεις, συζητήσεις στο κεντρικό περιεχόμενο της σελίδας - το Disqus στο κάτω μέρος υπάρχει γι' αυτό το λόγο.
  • Μη σβήνετε/αλλοιώνετε υπάρχουσες πληροφορίες χωρίς σοβαρό λόγο. Μπορείτε να προσθέσετε αρχικά κάποιο σχόλιο για να δείτε αν συμφωνούν οι υπόλοιποι.

blog comments powered by Disqus