Υπολογιστές Ι

Από Φυσικό wiki
Αναθεώρηση ως προς 14:39, 10 Μαρτίου 2014 από τον Ecuador (συζήτηση | συνεισφορές) (Νέα σελίδα με ' == Καθηγητές == Ευστράτιος Ανασοντζής, Άρης Μουστάκας, Έκτορας Νισταζάκης, Μανώλης Τσίλης == ...')
(διαφορά) ← Παλαιότερη αναθεώρηση | Τελευταία αναθεώρηση (διαφορά) | Νεότερη αναθεώρηση → (διαφορά)
Πήδηση στην πλοήγησηΠήδηση στην αναζήτηση

Καθηγητές

Ευστράτιος Ανασοντζής, Άρης Μουστάκας, Έκτορας Νισταζάκης, Μανώλης Τσίλης

Συγγράμματα / Ύλη

Πληροφορίες / Συμβουλές

Σημ: Αρχαιολογική πληροφορία (περί το 2000-2002), να αντικατασταθεί...

Γενικά:

Αυτό το μάθημα παρουσιάζει μια ιδιαιτερότητα. Όσοι είχαν ασχοληθεί στο παρελθόν με τον προγραμματισμό δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα. Οι υπόλοιποι είναι αδύνατο να μάθουν αν δεν ασχοληθούν μόνοι τους στον υπολογιστή τους. Καθώς ο προγραμματισμός δεν θα χρειαστεί σε όλους τους φυσικούς, πολλοί αρκούνται στο να μαθαίνουν (ή να γράφουν στο θρανίο) τα προγραμματάκια που συνήθως ζητούνται.

Εργαστήριο:

Πανεύκολο εργαστήριο που μόνο σκοπό έχει τη στοιχειώδη εξοικείωσή σας με κάποιον compiler και δεν περιλαμβάνει εξέταση. Οι τυχεροί του 2001+ εργάζονται σε αξιοπρεπή μηχανάκια (Duron 900MHz αν θυμάμαι καλά), ενώ οι παλαιότεροι (μέχρι και το 2000) είχαμε πανίσχυρους υπερυπολογιστές 8088 @ 4.77MHz για Pascal άντε και κάνα-δυο super 286 σταθμούς εργασίας για Fortran (το compilation του "hello world" έπαιρνε πάνω από 3 λεπτά...).

Αρχεία


blog comments powered by Disqus