Φυσικό wiki

Από Φυσικό wiki
Αναθεώρηση ως προς 23:23, 10 Μαρτίου 2014 από τον Ecuador (Συζήτηση | συνεισφορές) (Προστάτευσε τη σελίδα «Φυσικό wiki» ([Επεξεργασία=Να επιτρέπεται μόνο στους διαχειριστές] (επ' αόριστο) [Μετακίνηση=Να επιτρέπεται μόνο στο�)
Πήδηση στην πλοήγησηΠήδηση στην αναζήτηση

Το, γνωστό σε αρκετούς φοιτητές του Φυσικού Αθήνας, site "του Ecuador" ξεκίνησε ως προσπάθεια να συγκεντρωθεί υλικό και πληροφορίες χρήσιμες για τους φοιτητές πριν από 15 χρόνια (Μάρτιος 1999). Η τελευταία ανανέωση ήταν το 2003, λίγο αφού είχα αποφοιτήσει (και αποδημήσει). Τυχαία πρόσεξα πως ακόμα και σήμερα, πάνω από μια 10ετία αργότερα, οι σελίδες για το Φυσικό έχουν περί τις 100-150 επισκέψεις/μήνα. Μου έκανε εντύπωση, αφού ελάχιστοι καθηγητές/μαθήματα πρέπει να έχουν μείνει ίδια μετά από τόσα πολλά χρόνια. Σε περίπτωση λοιπόν που δεν πρόκειται για μανιακούς αρχαιολόγους του internet (που ψάχνουν την κιβωτό του Ecuador) και όντως υπάρχει ανάγκη για κάποιο χρήσιμο site πέραν του facebook για να συγκεντρώνουν πληροφορίες οι φοιτητές, σκέφτηκα να αφιερώσω λίγο χρόνο και να μετατρέψω τις σελίδες σε wiki.

Βλέπετε το αποτέλεσμα. Συνδεθείτε με ένα δωρεάν λογαριασμό και προσθέστε τις γνώσεις σας στο Φυσικό wiki. Και ο Ecuador (ή Δημήτρης αν προτιμάτε), αν υπάρξει ανταπόκριση θα φροντίσει να υπάρχει πάντα τεχνική υποστήριξη και ό,τι άλλη βοήθεια χρειαστεί. Όσοι έχουν δοκιμάσει να επεξεργαστούν τη wikipedia, ξέρουν πολύ καλά τι να κάνουν. Οι υπόλοιποι μπορούν να μάθουν. Σε σχέση με τη wikipedia, υπάρχουν κάποιες αλλαγές (εκτός από την εμφάνιση). Για παράδειγμα στο κάτω μέρος κάθε σελίδας υπάρχει ενσωματωμένο το σύστημα Disqus για να μπορείτε να συζητάτε (με ξεχωριστή συζήτηση ανά σελίδα - προσοχή η Ελληνική έκδοση Disqus δε δουλεύει καλά σε παλιές εκδόσεις του Internet Explorer). Επίσης, εκτός από εικόνες png/jpg μπορείτε να ανεβάζετε αρχεία pdf και zip (έως 8MB).

Στα αριστερά έχετε τις κύριες σελίδας - Οδηγός Μαθημάτων - Ανακοινώσεις - Αρχεία / Σύνδεσμοι, καθώς και διάφορα εργαλεία, όπως ανέβασμα αρχείων, πρόσφατες αλλαγές κλπ. Προσοχή, υπάρχουν πληροφορίες (συνήθως είναι με σημείωση πάνω σε μαύρο φόντο) που κοντεύουν να ραδιοχρονολογούνται. Μεταφέρθηκαν από τις παλιές σελίδες τιμής ένεκεν, ελάχιστες θα ανταποκρίνονται στη σημερινή πραγματικότητα, οπότε όποιος μπορεί τις αντικαθιστά τάχιστα!

Εάν έχετε κάποια γενική πρόταση ή παρατήρηση για τον ιστότοπο, μπορείτε να γράψετε στις Προτάσεις. Αλλιώς μπορείτε να στείλετε email στο physics παπάκι ecuadors.net.

Παρακαλώ προσπαθήστε να ακολουθείτε τους παρακάτω κανόνες.

Ecuador (συζήτηση) 20:40, 10 Μαρτίου 2014 (EDT)